Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

 

1.,A webáruház üzemeltetője: Hamperger Gusztáv E.V.

 

E.V. nyilvántartási szám : 54223741

Adószám         : 55528692-2-29

Székhely          : 4273 Hajdúbagos, Sárándi út.7.sz.


2., A webáruház elsősorban az alábbi termékek értékesítésével foglalkozik:

 

- szerszámok, kézi és gépi

- munkavédelmi- és munkabiztonsági felszerelések

- egyéb


3.,

 • Használat:

 

Vásárolni Web áruházunkban regisztráció nélkül vagy regisztrációt követően lehet. Akár regisztrációval, akár regisztráció nélküli vásárlás esetén, a felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a megadott adatait az ügyletkötés és hatósági előírások, ellenőrzések céljából társaságunk felhasználja, megőrizze és a hatóság részére ellenőrzés céljából átadja, a törvényben előírt feltételek és határidők mellett. Bankkártyás fizetés esetén, a fizetés megvalósítása céljából, a vásárló kifejezetten hozzájárul az OTP SimplePay ÁSZF-ben meghatározott adatainak továbbításához és kezeléséhez.

 

Regisztráció nélküli vásárlás esetén is szükséges megadnia személyes illetve számlázási, szállítási, kapcsolattartási adatait.

 

b.) Regisztráció

 

A regisztrációhoz az alábbi adatok megadása szükséges:

E-mail cím – jelszó – jelszó megerősítése - kapcsolattartó neve - telefonszáma – számlázási név, pontos cím, adószám, telefonszáma - szállítási cím, ha eltér a számlázási címtől – megjegyzés – hírlevélre feliratkozás lehetősége (jelölőnégyzet) – ’ÁSZF’ és ’Adatkezelési tájékoztató’ elfogadása a Regisztráció gomb megnyomásával.

 

A regisztráció lezárásakor a böngésző tovább lép és a következő oldalon a vásárló láthatja, hogy a rendszer elfogadta a regisztrációt, ezzel együtt belépteti a vásárlót az áruház rendszerébe. A regisztrációs adatokat a Profil gomb megnyomásával ellenőrizheti és hiba esetén vagy az adataiban történt változás esetén azt megváltoztathatja.

 

c.) A vásárlás menete

 

A vásárlás olyan módon történik, hogy a kiválasztott terméket/termékeket a kosárba helyezi. Ezután a kosár ikonra kattint és ellenőrzi a vásárlás helyességét, a termék/termékek nevét/neveit, árát, darabszámát, a szállítási költséget és a teljes fizetendő összeget. Ezt követően a vásárlást meg kell erősítenie a Megrendelés gomb megnyomásával. A következő oldalon ki kell választania a fizetési módot: utánvét, banki átutalás vagy bankkártyás fizetés, és a szállítási módot is ki kell választania: személyes átvétel, futárszolgálat. A következő oldalon le kell ellenőriznie a vásárlás adatait és a Megjegyzés rovatba írhat megjegyzést, amelyet fontosnak tart még közölni vagy a megrendelni kívánt olyan termék méretét, egyéb tulajdonságát aminek az adattábláján ez fel van tüntetve. Itt el kell fogadnia az ÁSZF-et, az Adatkezelési tájékoztatót és azt, hogy a megrendelés fizetési kötelezettséggel jár. A következő oldalon látható lesz a megrendelésének azonosító száma, amivel a továbbiakban azonosítani fogjuk az Ön megrendelését. Ezután a rendszer kiküld a kapcsolattartó e-mail címre egy automatikus vásárlást megerősítő e-mailt, a vásárlás adataival, utána pedig 48 órán belül egy általunk megírt tájékoztató e-mail a várható szállítási időponttal, végül pedig egy szintén általunk megírt e-mail, hogy az áru át van adva a futárszolgálatnak. A vásárló internetes kapcsolatának biztonságáért, rendelkezésre állásáért és minőségéért az áruház nem felel.

 

A szállítási határidő 2-14 nap. Az ettől eltérő szállítási időpontról külön e-mailt küldünk.


4., Regisztráció és elektronikus szerződéskötés:

 

Áruházunkban regisztrációval és regisztráció nélkül is vásárolhatnak! Mindkét esetben a megadott adatait titkosan kezeljük, azokat harmadik személy részére kizárólag az Ön kifejezett hozzájárulása esetén vagyunk jogosultak továbbítani. Az az OTP SimplePay fizetési mód választásakor Ön kifejezetten hozzájárul a fizetéshez szükséges személyes adatai továbbításához a fizetési közreműködő javára. Tájékoztatjuk, hogy nem szándékozzuk a jövőben sem e-mailben sem pedig postai úton önt reklámanyaggal felkeresni, zavarni, kivéve, ha feliratkozott hírlevelünkre, amivel 2-3 hetente egyszer tájékoztatjuk Önt.

 

A szerződés a felek között a vásárló általi regisztrációval vagy regisztráció nélküli vásárlással, a megrendelés ikonra történő kattintással jön létre. A felek között ilyen módon létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül.

 

A felek között létrejött szerződés nyelve magyar. A létrejött szerződéseket az eladó iktatja, és annak létrejöttét követő legalább 3 hónapon belül megőrzi. A regisztráció és az elektronikusan megkötött szerződés ezen időtartamon belül bármikor hozzáférhető. Az ezen kívül eső adatokat, amelyek a számviteli- és egyéb törvényekben, rendeletekben vannak meghatározva azt a törvényben előírt körülmények között és ideig tároljuk, a későbbi hatósági ellenőrzések érdekében.

 

A vásárló a regisztráció és a vásárlás elvégzésekor köteles elfogadni az ÁSZF-t. Amennyiben az ÁSZF-et nem kívánja elfogadni úgy a regisztráció nem zárul le és az elektronikus szerződéskötés sem valósul meg.

 

A regisztráció befejezésekor az eladó sorszámmal iktatja a regisztrált vásárlót, és ezen sorszámmal egyetemben rögzíti, hogy a vásárló elfogadta az ÁSZF-t.

 

 A vásárló részére a rendszer minden megrendeléskor csatolt file-ban .pdf formátumban mellékelve az értesítő E-mailben elküldi az ÁSZF-et és az Elállási nyilatkozatot, előre kitöltve. Az ÁSZF bármikor hozzáférhető és megnyitható a webáruház alsó, jobb oldali menüsorában, továbbá kérésére kollégáink is eljuttatják az ön címére e-mailben. A webáruház rendszere az ÁSZF elfogadása után és a regisztráció lezárásakor munkatársainkat e-mailben értesíti, hogy új vásárló regisztrált.

Ezen e-mail tartalmazza a vásárló által megadott adatokat, melyeket bizalmasan kezelünk és tartalmazza azt, hogy a vásárló elfogadta az ÁSZF-et és az Adatkezelési tájékoztatót.

5., Szerviz és garancia:
A webáruházban értékesített termékekre a hatályos jogszabályok által előírt módon és mértékben vállal jótállási és szavatossági kötelezettséget a gyártó és a forgalomba hozó. Az értékesített termékek vásárlási tájékoztatóval rendelkeznek, melyek tartalmazzák a szerződött szervíz adatait, elérhetőségét.

 

Jótállási és szavatossági igények az eladónál, vagy a jótállási papírokon feltüntetett szerződött szervíznél jelenthető be.

 

Amennyiben a már kiszállított és átvett termékeket meghibásodás vagy nem megfelelő működés esetén az átvételtől számított 3 napon belül a garanciajegyen kijelölt szerződött szervízhez eljuttatja, vagy az eladóhoz visszaküldi, vagy visszaviszi, az eladó a megvásárolt terméket minden további feltétel nélkül kicseréli, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

 

Csere esetén az új termék szállítási költségét eladó állja.

 

Az átvételt követő három napon túl a jogszabályok által meghatározott, a jótállási jegyen is feltüntetett időn belül a vevő garanciális javítást, amennyiben a termék nem, vagy csak kifejezetten hosszú időn belül javítható meg, kicserélést kérhet.

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a termék meghibásodásának megvizsgálására és garanciális javítására kizárólag a forgalomba hozóval szerződött garanciális szervíznek van jogosultsága.

 

Az eladó sem a jótállásra, sem pedig a kellékszavatosságra nem tartozik helytállási kötelezettséggel, amennyiben a meghibásodás a vevő nem rendeltetésszerű magatartásának következménye.

 

A kellékszavatossági és jótállási jogokra vonatkozó részletes tájékoztatót A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató cím alatt megtekintheti.

 

6., Szállítás:

 

A WEB-áruházban a termékek mellett feltüntetett ár nettóban és bruttóban is látható, azonban az a szállítási költségeket nem tartalmazza, ezért a szállítási költségek a termék vételárán felül fizetendőek.

 

A WEB-áruházban szereplő termékek vételárának megváltoztatásának jogát az eladó fenntartja, ugyanakkor ezen jog a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

 

A futárszolgálattal vagy egyéb módon történő kiszállítás költségekkel jár, erre vonatkozóan a rendszer a termék súlyát és árát figyelembe véve előzetes kalkulációt készít, mely tájékoztató jellegű. Amennyiben az előzetesen kalkulált költségnél a tényleges szállítási költség magasabb lesz (kizárólag az áru terjedelme vagy súlya miatt), abban az esetben az eladó késedelem nélkül tájékoztatja a vevőt, ugyanakkor előfordulhat, hogy a gazdaságosabb szállítás miatt (pl: több termék együttes megrendelése) a szállítási költségek csökkennek.  A megrendelt termék árát, valamint a szállítási költségeket a kiszállításkor a futárnak vagy a webshop online fizetési lehetőségein keresztül kell megfizetni.


A nagyobb termékek megrendelése esetén (40kg felett) nem dolgozunk futárcéggel, mert az nem kedvező a vevőre nézve. Ilyenkor cégünk egyeztet Önnel a futárszolgálattól eltérő szállítás módjáról és idejéről, esetleges költségeiről. A kiszállított csomag az Ön által megrendelt terméket tartalmazza a jogszabály által megkövetelt jótállási iratokkal együtt. Abban az esetben, amikor azt a hatályos jogszabályok kötelezően előírják, a csomag tartalmazza a magyar nyelvű használati útmutatót is. A megrendelés után a megrendelt termékről a megrendelő a nevére kiállított e-számlát kap e-mailben. Kiszállításnál kérjük, hogy lehetőleg olyan címet adjon meg, ahol át is tudja venni a küldeményt, ez lehet a munkahelye is. Ha az átvevő személye a címzettől eltérő személy kérjük azt a megrendeléskor a megjegyzésben feltüntetni, ellenkező esetben a futár nem köteles átadni a csomagot, ami meghiúsult kiszállításnak minősül.

 

7., Visszaszállítás áruvisszavétel, elállás:

 

A vásárló az elállás jogát a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében  attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A elállási szándéknyilatkozat kitöltésére és eljuttatására (postai feladás dátuma) 14 nap áll a vásárló rendelkezésére és újabb 14 napja van a termék, használat és kibontás nélküli, saját költségén való visszajuttatására az eladónak.

 

Elállás esetén a webáruház a vásárló által kifizetett összeget (az eredeti szállítási költséget is ideértve, de a visszaküldés összegét nem beleszámítva) az áru beérkezését és ellenőrzését követően haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti. A vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vásárlót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Ugyanakkor a nem rendeltetésszerű használatából eredő esetleges kárunkat kénytelenek vagyunk a vásárlóra áthárítani.

 

Kifejezetten felhívjuk megrendelőink figyelmét, hogy a megrendelt, de át nem vett termék/termékek (a törvényben foglalt határidőn belüli, elállási nyilatkozat nélkül) kiszállítási és visszaszállítási költségét a megrendelőre vagyunk kénytelenek hárítani, amelyről e-mailben felszólítást küldünk a fennálló problémák békés rendezésének lehetősége miatt!

 

A felek eltérő megállapodásának hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot az alábbi esetekben:

 

 1. a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt az értékesítő a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
 2. b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
 3. c) olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
 4. d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
 5. e) hírlap, folyóirat és időszaki lap terjesztésére vonatkozó szerződés esetében;
 6. f) szerencsejáték-szerződés esetében.

 

Jogvita:
Az ÁSZF-ben nem rögzített kérdésekben a mindenkori hatályos Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak. A társaságunktól megvásárolt termékkel kapcsolatosan esetlegesen felmerülő bármiféle jogvita rendezésére a felek hatáskör függvényében a Debreceni Járásbíróság, vagy a Debreceni Törvényszék kizárólagos illetékességét kötik ki.

 

Békéltető Testület:

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET

Cím                 : 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.

Tel                   : 52-500-710, 52-500-745

Fax                  : 52-500-720

Ügyintéző        : Nemes Brigitta

E-mail             : Nemes.Brigitta@hbkik.hu

  bekelteto@hbkik.hu

 

ÜGYFÉLFOGADÁSI REND: 

 

Kedd, Szerda, Csütörtök : 9.00-12.00 és 13.00-15.00

Hétfőn és pénteken az ügyfélfogadás szünetel.

 

Kapcsolódó weboldalak:

A Békéltető Testületek elérhetőségei: www.bekeltetes.hu

 

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

mely a Hamperger Gusztáv E.V., mint adatkezelőre és az általa üzemeltetett HGSzerszám webshop vásárlóira, mint szerződéses partnereire vonatkozik.

Hamperger Gusztáv E.V. adatai:

E.V. nyilvántartási szám : 54223741

Adószám         : 55528692-2-29

Székhely          : 4273 Hajdúbagos, Sárándi út.7.sz.

 1. A szabályzat célja

A jelen szabályzata célja az, hogy a HGSzerszám, mint adatkezelő a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek biztosítsa az általa kezelt adatokra vonatkozó szabályok betartását, az adatok kezelésének feltételeit.

 1. Alkalmazási terület

A szabályzat hatálya kiterjed az adatkezelő által kezelt valamennyi személyes adatra.

III.        Definíciók

 1. „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
 2. „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
 3. „az adatkezelés korlátozása”: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;
 4. „profilalkotás”: személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják;
 5. „álnevesítés”: a személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve, hogy az ilyen további információt külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni;
 6. „nyilvántartási rendszer”: a személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető;
 7. „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
 8. „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
 9. „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
 10. „harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
 11. „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
 12. „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;
 13. Az adatvédelemért felelős személyek, és feladataik:

1.)        Az ügyvezető (egyéni vállalkozó)

Az ügyvezető (egyéni vállalkozó)  felelős az adatvédelmi szabályzat és tájékoztató elkészítéséért, a hatóságokkal való kapcsolattartásért. Az ügyvezető (egyéni vállalkozó)  határozza meg az adatkezelés céljait. Az ügyvezető (egyéni vállalkozó)  ellenőrzi, hogy az adatkezelés során az adatot kezelő személyek betartják-e a jogszabályok által előírt kötelezettségeket.

2.)        Az adatvédelemért felelős egyéb személyek (Adatkezelők)

Adatkezelőnek minősül minden olyan munkavállaló, aki személyes adatot kezel. Az adatkezelőknek ismerniük kell az adatkezelés szabályait.

Az adatkezelők a munkájuk során az adatvédelmi szabályokat kötelesek maradéktalanul betartani, ennek során kifejezetten gondoskodniuk kell arról, hogy az általuk kezelt adatokhoz és adathordozókhoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá, a munkájuk során tudomásukra jutott személyes adatokat a jogosultak kivételével senkivel nem közölhetik.

3.)        Adatvédelmi tisztviselő

Adatvédelmi tisztviselőt kell kijelölni minden olyan esetben, amikor az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó fő tevékenységei olyan adatkezelési műveleteket foglalnak magukban, amelyek jellegüknél, hatókörüknél és/vagy céljaiknál fogva az érintettek rendszeres és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszik szükségessé.

Az adatvédelmi tisztviselő a következő feladatokat ellátja:

 - tájékoztat és szakmai tanácsot ad az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó, továbbá az adatkezelést végző alkalmazottak részére az e rendelet, valamint az egyéb uniós vagy tagállami adatvédelmi rendelkezések szerinti kötelezettségeikkel kapcsolatban;

 - ellenőrzi az e rendeletnek, valamint az egyéb uniós vagy tagállami adatvédelmi rendelkezéseknek, továbbá az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó személyes adatok védelmével kapcsolatos belső szabályainak való megfelelést, ideértve a feladatkörök kijelölését, az adatkezelési műveletekben vevő személyzet tudatosság-növelését és képzését, valamint a kapcsolódó auditokat is;

- kérésre szakmai tanácsot ad az adatvédelmi hatásvizsgálatra vonatkozóan, valamint nyomon követi a hatásvizsgálat 35. cikk szerinti elvégzését;

- együttműködik a felügyeleti hatósággal; és e) az adatkezeléssel összefüggő ügyekben – ideértve a 36. cikkben említett előzetes konzultációt is – kapcsolattartó pontként szolgál a felügyeleti hatóság felé, valamint adott esetben bármely egyéb kérdésben konzultációt folytat vele.

Az adatvédelmi tisztviselő feladatait az adatkezelési műveletekhez fűződő kockázat megfelelő figyelembevételével, az adatkezelés jellegére, hatókörére, körülményére és céljára is tekintettel végzi.

 1. Az adatkezelés jogalapja, az adatkezelés célja
 2. Az adatkezelés célja:

a.)        munkavállalók adatainak nyilvántartása:

Mt. 10. § (1) A munkavállalótól csak olyan nyilatkozat megtétele vagy adat közlése kérhető, amely személyiségi jogát nem sérti, és a munkaviszony létesítése, teljesítése vagy megszűnése szempontjából lényeges. A munkavállalóval szemben csak olyan alkalmassági vizsgálat alkalmazható, amelyet munkaviszonyra vonatkozó szabály ír elő, vagy amely munkaviszonyra vonatkozó szabályban meghatározott jog gyakorlása, kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.

b.)       szerződéses kötelezettségek és jogszabályi előírások teljesítése:

Az adatkezelő a jogszabályok által előírt mértékben rögzíti és kezeli a szerződéses partnerek adatait, és azokat szintén a jogszabályban meghatározott ideig tárolja.

c.)        vagyonbiztonság fenntartása:

Az adatkezelő a vagyonbiztonság fenntartása érdekében jogosult biztonsági kamera kihelyezésére.

A Biztonsági kamera tekintetében az adatkezelő köteles betartani a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény 31. 0-ában, valamint a Munka törvénykönyve 11.§-ában foglalt rendelkezéseket.

d.)       Jogosultak önkéntes hozzájárulása:

A jogosultak önkéntes hozzájárulásán alapuló adatkezelésre csak akkor kerülhet sor, ha az érintett egyértelmű megerősítő cselekedettel, például írásbeli – ideértve az elektronikus úton tett –, vagy szóbeli nyilatkozattal önkéntes, konkrét, tájékoztatáson alapuló és egyértelmű hozzájárulását adja a természetes személyt érintő személyes adatok kezeléséhez. Ilyen hozzájárulásnak minősül az is, ha az érintett valamely internetes honlap megtekintése során bejelöl egy erre vonatkozó négyzetet, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevétele során erre vonatkozó technikai beállításokat hajt végre, valamint bármely egyéb olyan nyilatkozat vagy cselekedet is, amely az adott összefüggésben az érintett hozzájárulását személyes adatainak tervezett kezeléséhez egyértelműen jelzi. A hallgatás, az előre bejelölt négyzet vagy a nem cselekvés ezért nem minősül hozzájárulásnak. A hozzájárulás az ugyanazon cél vagy célok érdekében végzett összes adatkezelési tevékenységre kiterjed. Ha az adatkezelés egyszerre több célt is szolgál, akkor a hozzájárulást az összes adatkezelési célra vonatkozóan meg kell adni. Ha az érintett hozzájárulását elektronikus felkérést követően adja meg, a felkérésnek egyértelműnek és tömörnek kell lennie, és az nem gátolhatja szükségtelenül azon szolgáltatás igénybevételét, amely vonatkozásában a hozzájárulást kérik.

 1. Adatbiztonság:

A legfőbb alapelv az adatkezelés során az adatbiztonság.

Ennek biztosítása érdekében az egyik legfontosabb szempont a megelőzés, vagyis annak biztosítása, hogy az adatkezelő az adatok megsemmisülését, illetéktelen személyekhez kerülését, megsérülését megakadályozza.

 • Az adatkezelő, illetőleg tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni, az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek jogszabályi előírások érvényre juttatásához szükségesek.
 • Az adatokat védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.
 • A személyes adatok technikai védelmének biztosítása érdekében külön védelmi intézkedéseket kell tennie az adatkezelőnek, az adatfeldolgozónak, illetőleg a távközlési vagy informatikai eszköz üzemeltetőjének, ha a személyes adatok továbbítása hálózaton, vagy egyéb informatikai eszköz útján történik.
 • Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

VII. Az adatkezelés módja:

1.)        Manuálisan kezelt adatok

 • Az adatokat keletkezésükkor megfelelő minőségű (hagyományos papír, formanyomtatvány) adathordozóra kell rögzíteni.
 • Az adatok olvashatóságáért az azokat felvevő, illetve rögzítő (leíró) személy felel.
 • Az adatokat az ellátás időtartama alatt rendezett, visszakereshető formában, zárható körülmények között kell tárolni.
 • Az adatok visszakereshetőségét olyan megoldással kell biztosítani, a tájékoztatás nyújtása 1 munkanapon belül megvalósítható legyen.

A megsemmisítés módja:

A manuálisan kezelt iratokat az adatkezelő jegyzőkönyv felvétele mellett iratmegsemmisítő útján semmisíti meg.

Manuális adatok környezetének védelme

Személyes adatokat tartalmazó hagyományos adathordozó kezelésében csak az adatkezelővel munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló dolgozó vehet részt.

Azokban a helyiségekben, amelyekben személyes adatok kezelése történik, csak az alábbi személyek tartózkodhatnak:

 • Munkavégzés, tanulás céljából jelen lévő személy,
 • Az érintett vagy törvényes képviselője, valamint az érintett által írásban felhatalmazott személyek

Manuálisan kezelt dokumentációt előfordulási helyeiken el kell zárni, vagy folyamatos felügyeletet kell biztosítani

Nagy mennyiségű adat tárolására szolgáló helyiségek biztonsági zárhatóságáról, a tűz- és vízbetörés elleni védelemről gondoskodni kell. Ugyanakkor kerülni kell a biztonsági berendezések túlzott és kihívó alkalmazását.

2.)        Elektronikusan tárolt adatok

Az elektronikus adatokat jelszóval ellátott számítógépen kell tárolni, vagy a helyiség zárásával meg kell akadályozni, hogy a számítógépes helyiségbe illetéktelen személyek beléphessenek.

Elektronikusan tárolt adatok esetében adatot csak az arra jogosult adatkezelő kezelhet. Az adatkezelőnek egyéni, titkos jelszóval kell bejelentkeznie a rendszerbe. Az adatkezelés befejeztével a rendszerből ki kell lépni. A rendszerbe történt, jelszóval védett adatkezelésért az adatkezelő felel. Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében az adatkezelő kötelessége, hogy egyéni jelszava titkosságát biztosítsa.

 • A rendszer fejlesztése az adatkezelés aktuális adatait tároló és működtető egységeitől elkülönítetten kell, hogy megtörténjen. A fejlesztés során a fejlesztő köteles együttműködni az adatvédelmi felelőssel az adatvédelmet érintő kérdésekben.

Elektronikus adatkezelés

Elektronikus adatkezelés esetén az adatok biztonságos és gyors rendelkezésre állása érdekében szükséges az adatok kezelt és archivált állapota között elhelyezkedő közbenső állapot, a mentett adat állapot.

Az archiválást évente egyszer, „csak írható” adathordozóra kell elvégezni, a mentés naponta történik. Tárolásuknál elsődleges szempont, hogy az eredeti adattároló sérülése esetén az adatok helyreállítása a legrövidebb időn belül megtörténhessen.

A mentés/archiválás alapelvei:

 • A mentést az adatok tárolásának helyétől eltérő fizikai helyen lévő tárolóegységen kell elvégezni
 • Az archiválást, hordozható tárolóra kell elvégezni
 • A mentés/ archiválás visszatölthetőségéről meg kell győződni.
 • Az adathordozókat megfelelő tűzálló dobozban vagy szekrényben, az eredeti adatokat tartalmazó eszközöktől eltérő tűzszakaszban kell tárolni.
 • Az adathordozókon fel kell tüntetni:

            Az egyedi azonosítót

            Az eredeti adathordozó eszköz nevét

            A mentés dátumát, időpontját

 

VII. Az érintettek jogai

 1. Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával.

A személyes adatokban bekövetkezett változás, illetve a személyes adatok törlése iránti igény a regisztrált e-mail címen vagy postai úton küldött teljes bizonyító erejű magánokiratban kifejezett, írásos nyilatkozattal közölhető. Egyes személyes adatok módosítása emellett történhet a személyes profilt tartalmazó oldalon történő módosítással is.

2.Tájékoztatáshoz való jog: Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa. A tájékozódáshoz való jog írásban a jelen Adatkezelési Tájékoztató I. pontjában írt elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás. 

 1. Az érintett hozzáféréshez való joga: Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: 

- az adatkezelés céljai; 

- az érintett személyes adatok kategóriái; 

- azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; 

- a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; 

- a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; 

- a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; 

- az adatforrásokra vonatkozó információ;             

- az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. 

E-mailben küldött tájékoztatáskérést – kivéve, ha az érintett magát más módon hitelt érintően azonosítja - az Adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Felhasználó regisztrált e-mail címéről küldik.

 1. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról. 
 2. Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Az érintett kérelmére az információkat a Adatkezelő elektronikus formában szolgáltatja. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást. 
 3. Helyesbítés joga: Az érintett kérheti a Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését. 

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

 1. Törléshez való jog: Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat: 

- személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; 

- az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; 

- az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; 

- a személyes adatokat jogellenesen kezelték; 

- a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; 

- a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor. 

Személyes adat törlésére vagy módosítására irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

 1. Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges az alábbi okok valamelyike alapján: a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve a Adatkezelő jogi igényeinek előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges. 
 2. Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett kérésére a Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 - az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését; 

- az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; 

- az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy 

- az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben. 

 1. Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében lehet kezelni. Az Adatkezelő az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja. 
 2. Adathordozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. 
 3. Tiltakozás joga: Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők. 
 4. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást: Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés 

- az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges; 

- meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy 

- az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul. 

 1. Visszavonás joga: Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. 

Adatkezelési panasz esetén az érintett közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat

posta cím        :           1530  Budapest, Pf.: 5.

cím                  :           1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon           :           +36 (1) 391-1400

Fax                  :           +36 (1) 391-1410

E-mail             :           ugyfelszolgalat@naih.hu

Vásárlási tudnivalók
Vásárlási tudnivalók
Vásárlási tudnivalók

Kedves Vásárlóink! A Hgszerszám.hu webshopnál próbáljuk az Önök kiszolgálását a legnagyobb megelégedésükre végezni. A megrendelt árukat többféle szállítási- és
fizetési módozattal segítjük, hogy a vásárlásuk minél kényelmesebb és az igényeiknek megfelelő legyen. A szállítási határidőket próbáljuk a legrövidebbre venni, de az
aktuális beszállítói készletet nem tudjuk befolyásolni. Amennyiben úgy érzi, hogy segítségre van szüksége vagy valamivel nem volt megelégedve, kérem keressen
minket az ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén! Köszönjük vásárlását és érdeklődését!
Szállítási tudnivalók
Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy a 40kg vagy azt meghaladó csomagsúly esetén, kizárólag egyéni szállítási ajánlattal tudjuk a házhozszállítást teljesíteni, a
szállítási költségek optimalizálása végett! Ennek az árát és szállítási idejét a futárszolgálattal való egyeztetés után, e-mailben tudjuk közölni!
Szállítási határidő
Az általános szállítási határidő 2-14 nap. A raktárkészlet és a gyártó által közölt elérhetőség függvényében ez a határidő módosulhat, amiről a lehető legrövidebb időn
belül visszaigazolást küldünk!